VISSZA “A fa természetessége és az illata melegséggel tölti meg az otthonunkat.”

“A fa természetessége és az illata melegséggel tölti meg az otthonunkat.”

Kiállítói szelekció
2024. 01. 24
“A fa természetessége és az illata melegséggel tölti meg az otthonunkat.”

A La Vintage Home első osztályú, kézzel készített asztalokkal, székekkel, szekrényekkel és gyerekbútorokkal vált egyre népszerűbbé a bútorpiacon 2011-es alapítása óta, tömörfa bútoraikat pedig azóta is kompromisszummentes minőség, megbízhatóság és időtállóság jellemzi. A Konyhakiállításon te is ízelítőt kaphatsz az egyedülálló palettából, hiszen a szépen megterített étkezőasztalok és székek mellett egyedi tapétával és díszpárnákkal is készülnek az eseményre. Az első kiállítói megjelenésük apropóján az egyik alapítóval, Becze Ágival beszélgettünk a márkáról, a fa különleges szépségéről, trendekről és kedvencekről. Tarts velünk, és találkozz velük március 1-3. között a Budapest Arénában!

Milyen trendeket láttok kiemelkedni az elmúlt években, milyen stílusok, anyagok, formák, színek népszerűek?

Színekben inkább a természetes, natúr színek – a barna minden árnyalata, a bézs, a világos színek, a szürke, a kékesszürke, a halványzöld és a fehér – dominálnak, hiszen ezek állnak jól a tömörfának, főleg a tölgyfának és a bükkfának. Ha vörösfenyőből készül a bútor (amit mindig javaslunk festetni), akkor is inkább a visszafogott, nem hivalkodó színeket választják. Szerencsére időnként olyan vásárlóval is összehoz bennünket a sors, aki bevállalja a merész, például mustársárga vagy sötétkék színeket.

Formát tekintve leginkább a hagyományos szögletes asztalok a nyerők, egy kicsit megbolondítva például egyedi tömörfa vagy csillag falábbal, de sokan keresik a kerek és az ovális asztalokat is, illetve szeretik kombinálni a fát a fémmel, ami némi egyediséget kölcsönöz az asztalnak.

A székeknél az elsődleges preferencia a kényelem, ezt követi a stílus, a megjelenés és a kidolgozottság, végül az ár-minőség-érték arány. Viszont amikor beleülnek a legkedveltebb Genesis tölgyfa székünkbe, abban a pillanatban már csak a kényelem dönt el mindent. Kárpitanyag esetében elsősorban a szövet a nyerő, de vannak szép számban azok is, akik az olasz bivalybőrkárpitunkat választják. Tölgyfa asztaloknál dominálnak a nagy, 180 cm feletti méretek, ami mellett az egész család elfér.

Mindezek előtt azonban a vásárlóink a magas minőséget, az eleganciát és az ehhez kapcsolódó kiváló ügyfélkiszolgálást, szolgáltatást keresik. Stílusban fontos számukra a letisztultság és az egyediség, ezért is kínálunk lehetőséget a webshopon kapható bútorok konfigurálására: a méret, a szín, a felület, a szélek, az anyagok, a kiegészítők – például fogantyúk – testreszabására. Amikor egyedi bútort rendelnek, szeretnék, hogy mindent az elképzeléseik szerint valósítsunk meg. Volt olyan ügyfelünk, aki azért bennünket választott, mert mi nem akartuk megváltoztatni álmai bútorának terveit az egyszerűbb gyártás érdekében, hanem pontosan azt és úgy valósítottuk meg, ahogy ő kérte.

Elsősorban tömör tölgyfa és bükkfa bútorok forgalmazásával foglalkoztok. Miért éppen ezekkel?

A férjem volt az, aki első perctől kezdve a tömörfa bútorok forgalmazása mellett tette le a voksát, talán azért is, mert zalai születésű asztalos. A zalai gyökerek kapcsolódnak a tölgyfához, a fa illatához és szépségéhez; asztalos tanoncként pedig inkább fával dolgoztak, mint fautánzattal. Szereti az erdőt, a fa természetességét és melegségét, így nem volt kérdés, hogy fából készült bútorokat forgalmazzunk.

Amint megéreztem a fa illatát, megláttam a benne rejlő lehetőségeket, egyediséget, szépséget és természetességet, számomra is egyértelmű volt, hogy csak valódi fával foglalkozzunk. Nagy kedvencem a minőségi tölgy, de szeretem a csertölgyet is egy rusztikus enteriőrben.

Az esztétikai minőség mellett a tartósság és a biztonság is szerepet játszik a választásban. A gyerekbútoraink például gőzölt bükkfából készülnek. Ezek minden részlete valódi fa, nincs bennük fautánzat, ezzel is garantálva a biztonságot a gyermekek számára, hiszen ezek a bútorok akkor sem borulnak a gyermekre, ha felmászik rájuk. A bükkfa komód fiókján akár egy felnőtt is ugrálhat, akkor sem esik baja, ami jól példázza a strapabíróságát. Emellett a gyártóink természetes és környezetbarát alapanyagokkal dolgoznak a fa megmunkálásakor és a bútorok összeállításakor.

Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy a férjem a legnagyobb minőségellenőr. A legtöbb bútort, kiemelten a tölgyfa asztalokat és az egyedi megrendelésre gyártott fabútorokat egyenként ellenőrzi, mielőtt elhozza a gyárból, csak azokat a bútorokat veszi át, ami az ő igen magas elvárásainak megfelel, és ebből ő soha nem enged. Minden bútort úgy néz át, mintha a sajátja lenne. Talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy törzsvásárlóink vannak, akik akár évek múlva is visszatérnek hozzánk. Mikro családi vállalkozásként a bútor teljes útját végigkísérjük, a vásárlóval való találkozástól a megrendelésen át a kiszállításig és az összeszerelésig. Vásárlóinkat név szerint ismerjük, mindenkire emlékszünk, amikre szintén büszkék vagyunk.

Honnan érkeznek egyedi, testre szabható bútoraitok?

Elsősorban Erdélyből, de dolgozunk két megbízható hazai gyártóval is. Időbe telt, míg megtaláltuk azokat a partnereket, akikkel szívesen dolgozunk együtt, azaz az általuk készített darabok minősége mögé be tudunk állni, és ezzel garantálni tudjuk a vevői elégedettséget. Erdélyben találtunk olyan gyártókat, akiknél többségében magyar mesteremberek készítenek csodaszép, minőségi fabútorokat. Az egyik legjobb és számunkra legkedvesebb erdélyi gyártónk 6000 négyzetméteren készít tölgyfa bútorokat manufakturális módon, felszerelt gyártóüzemmel, saját szárítóval, festőüzemmel és minőségellenőrzési rendszerrel. Valamennyi gyártónk nemcsak magas minőségben dolgozik, de rugalmasan kezeli a vásárlói igényeket, és hosszútávon vállal garanciát a gyártott termékekre.

Minek köszönhető a fa töretlen népszerűsége véleményed szerint?

5 szó: természetesség, minőség, tartósság, időtlenség és egyediség. Hiszen nincs kettő egyforma bútor, ahogy nincs két egyforma fa sem.

A tömörfa bútorok mellett dekorációk – design tapéták és díszpárnák – is színesítik a La Vintage Home termékpalettát. Mesélj ezekről kérlek!

Itt is elsődleges szempont volt a minőségi termék, a megbízhatóság és az exkluzív, egyedi termékportfólió. Ahogy a bútorokat, ezeket a termékeket is Erdélyből hozzuk, és ezek is testreszabhatók, a színek és az anyagok Kecskeméten kiválaszthatók. 

Van személyes kedvenced a jelenlegi kínálatban? Ha igen, miért?

Több kedvencem is van, nem csupán egy. Viszont van egy álmom, hogy egyszer egy ügyfelünk a Jurassic tölgyfa asztalt rendeli az önténylábakkal a legnagyobb, közel 4 méteres méretben, 9 centiméter vastag tömörfa asztallappal. Korábban ebből az asztaltípusból 200 cm hosszút rendeltek, azt az asztallapot 4 férfi tudta csak felemelni. Hihetetlen látványt nyújt, robosztus méretével uralja a teret. Igaz, ehhez egy olyan enteriőr is kell, ahol megmutathatja magát ez az asztal.

Mely referenciákra vagytok a legbüszkébbek az elmúlt évekből?

Minden egyes ügyfelünkhöz kapcsolódunk, a legtöbben törzsvásárlók lesznek. A nekik szállított bútorokban egy kicsit ott maradt a szívünk, lelkünk, hiszen első perctől végigkísértük a bútor életútját, az ötlettől, megrendeléstől a születésen át az átadásig. Mi vagyunk az elsők, akik megnézhetik, megsimogathatják a megrendelt bútort a gyárban. Örömmel gondolunk minden egyes pillanatra, amikor kibontjuk az asztalt, széket, amikor összeszereljük a bútort, meglátjuk a vásárló mosolyát és halljuk, hogy azt mondja, hogy ez még sokkal szebb, mint amit elképzelt. A legtöbb ügyfelünk magánvásárló, de van bútorunk a Páskom Cottage rendezvényházban és az OTTI Manufaktúra bemutatótermében, továbbá dolgoztunk együtt lakberendezőkkel, belsőépítészekkel is. 

Nemrég egy új ügyfelünk, aki már három bútort is rendelt tőlünk október óta, azt mondta, hogy "végre megtalált bennünket". Mi ezekre a mondatokra és a vásárlók örömére vagyunk a legbüszkébbek, és a velük kialakított hosszú távú kapcsolatra.

Mit tanácsolnál azoknak, akik építkezés vagy felújítás előtt állnak? Milyen szempontokat vegyenek figyelembe konyhájuk és étkezőjük berendezése során?

Nemrég hívott egy új ügyfél, aki chesterfield stílusú kanapét szeretne rendelni. A megbeszélés végén elmondta, hogy nemrég vásárolt egy ismert bútorboltból étkezőszékeket leértékelve, de nagyon megbánta, mert kritikán aluli a minősége, a kárpit pár hét alatt megadta magát, így az újrakárpitozással bízott meg minket. Nem ő az első csalódott vásárló, aki ilyen történetet mesélt nekünk.

A lényeg az, hogy a minőség mindig előzze meg az árat a választásnál, így elkerülhető a későbbi bosszankodás és csalódás. Illetve a minőség mindig párosuljon a funkcionalitással és a kényelemmel. Ha hosszú időre vásároljuk a bútorunkat, akkor ezek elengedhetetlen szempontok, hiszen nap mint nap együtt élünk velük, pont úgy, mint egy családtagunkkal.

Hiszem, ha a bútorunk nemcsak beleillik az enteriőrbe, de egyedivé is teszi kialakításával, megjelenésével az otthonunkat, akkor egy fáradt, stresszes nap után is boldogságot érzünk, hiszen jó ránézni egy általunk választott, a saját elképzelésünknek megfelelő tölgyfa asztalra vagy kényelmes tölgyfa székre. A fa természetessége és az illata melegséggel tölti meg az otthonunkat.

Ha házépítés, lakásfelújítás előtt állsz, vagy csak szeretnéd minőségi bútorokkal és kiegészítőkkel emelni az otthonod fényét, csatlakozz hozzánk a Konyhakiállításon március első hétvégéjén! Piacvezető márkákkal, innovatív megoldásokkal, minőségi bútorokkal és egész napos programokkal várunk az ország egyetlen konyhai tematikájú rendezvényén. Addig is kövess minket Facebookon és Instagramon, ahol az eseményig többet is megtudhatsz a kiállítókról és a fellépőkről!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!