VISSZA A hazai gasztro-kultúra 10 megkerülhetetlen arca

A hazai gasztro-kultúra 10 megkerülhetetlen arca

2020. 02. 26
A hazai gasztro-kultúra 10 megkerülhetetlen arca

A Konyhakiállításon minden évben célunk, hogy felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzuk meg a Budapest Arénába látogatóknak. A felhőtlen hétvégéről ráadásul nemcsak a gyönyörű bútorok, vadiúj technológiák, lehengerlő innovációk és páratlan design ötletek gondoskodnak, hanem a magyar és nemzetközi gasztrovilág sztárjainak látványos, érdekes és megismételhetetlen színpadi műsorai is. Főzőshow-k, beszélgetések, bemutatók - ez vár idén is a Bosch Nagyszínpadon. Íme, egy kis ízelítő a hétvége legizgalmasabb fellépőiről, akiket a kiállítás után is érdemes figyelemmel követned.

A burgerpápa, Jancsa Jani

Budapest belvárosának szinte minden sarkára jut egy hamburgerező, ez azonban nem volt így 2011-ben, amikor Jancsa Jani útjára indította a legendás Burger blogot, ma pedig a Street Kitchen szerzője. Írásaival célja volt, hogy a rossz minőségű gyorséttermi junk food helyett alternatívát mutasson, és az amerikai kultúrkörrel azonosított hamburgerek valódi kulináris élménnyé válhassanak itthon is. 2015-ben Janit kérték meg, hogy kulináris vezetője legyen az újonnan nyílt Bamba Marha burger bárnak, ahova a mai napig zarándokolnak a hamburgerre éhes tömegek határon innen és túl. A füst felszállt: a Burgerpápa február 28-án 12:15-től egy különleges burgert fog készíteni a színpadon. Semmiképp se maradj le róla!

Egy “cirkuszigazgató” a színpadon: Fiala Borcsa

Fiala Borcsa írásai nemcsak remek kikapcsolódást, de valódi útmutatást is nyújtottak mindazoknak, akik elveszve érezték magukat az anyaság kellemes és olykor kellemetlen pillanatokkal tarkított hétköznapjaiban. Egy cirkuszigazgató mindennapjai című blogjának népszerűsége aztán írói karriert hozott, s tavaly Borcsa vehette át D. Tóth Krisztától a WMN magazin főszerkesztői helyét. Bár blogja már nem aktív, Facebook- és Instagram-követőit továbbra sem kíméli szórakoztató írásaival és bejegyzéseivel. A népszerű blogger és újságíró a Bosch Nagyszínpadon ínycsiklandó nyári tekercsekkel hívogatja majd a tavaszt. Találkozz Borcsával február 28-án 13:00-kor a Konyhakiállításon!

Hihetetlen, de vegán: Steiner Kristóf konyhája

Író, újságíró, televíziós műsorvezető, blogger és vegán séf: nem véletlen, hogy Steiner Kristóf szimplán úgy jellemzi magát, “voltam én már minden”. A változatos életutat és több országot megjárt gasztroblogger az idei Konyhakiállításon a NoSalty népszerű videós sorozatának, az EgySztárÉtel élő kiadásának vendége lesz. Kristóf vegán finomságokkal kápráztatja majd el nemcsak a Bosch Nagyszínpad közönségét, de az élő Facebook közvetítés követőit is. Kövesd Kristóf konyháját és Instagramját, ahol folyamatosan frissülő tartalmakkal jelentkezik, és gyere el a Budapest Arénába, ahol személyesen is láthatod február 28-án 14:00-kor!

Egy valódi gasztroangyal: Borbás Marcsi 

Lassan 25 éve, hogy televíziós karrierje elindult, 2011-ben indult Gasztroangyal című műsora azonban soha nem látott sikert hozott Borbás Marcsinak, aki ezzel egy csapásra a hazai gasztrovilág egyik legismertebb arca lett. A műsor különös hangsúlyt fektetett a hazai gasztrokultúrára és hagyományokra, mely Marcsi színpadi bemutatójának is fontos eleme lesz a 11. Konyhakiállításon. A Bosch jóvoltából Borbás Marcsi „Őrizzük az értékeket, főzzünk otthon!” címmel készít tradicionális ételeket szenvedéllyel, és a legmodernebb konyhai eszközök segítségével. Várunk február 29-én 11:00-kor a nagyszínpadnál!

Egy vagány konyhafőnök, Wossala Rozina

Az első Konyhafőnök évad emlékezetes versenyzőjeként egy ország megismerhette, s bár a versenyben végül második helyezést ért el, tehetségének köszönhetően biztos volt, hogy Wossala Rozina hamar helyet követel magának a hazai gasztrovilágban. Rozina azóta saját étteremmel, izgalmas Instagram tartalmakkal büszkélkedhet, valamint további tévés szerepléseivel másokat is arra inspirál, hogy ne féljenek álmaik megvalósításától. Rozinával a Bosch jóvoltából találkozhatsz a 11. Konyhakiállítás nagyszínpadán február 29-én, ahol 12:00-től a legmodernebb konyhai eszközökkel fog a személyiségéhez illően vagány ételeket készíteni.

Mautner Zsófi mennyei ízutazása

Talán hihetetlen, de már 15 éve annak, hogy Mautner Zsófi elindította a Chili & Vaníliát, Magyarország legismertebb gasztroblogját. Bár a főzésre eleinte csak hobbiként tekintett, szenvedélye végül hivatássá vált. Szakácskönyvei mellett televíziós főzőműsort vezetett, a világ számos pontjánt tartott és tart főzőbemutatókat, és a gasztronómia olyan alakjaival is dolgozott, mint Széll Tamás Michelin-csillagos séf. Zsófi az idei Konyhakiállításon egy valódi kulináris utazásra invitál téged március 1-jén, mely során közösen felfedezhetitek a pirított, gőzölt és főtt tésztabatyuk mennyei világát. Ezt semmiképp se hagyd ki!

Tóth Szilárd és a SALT magyar konyhája

A SALT séfje, Tóth Szilárd a tradicionális magyar konyhai hagyományokra alapozza munkáját. Alapanyagai megbízható forrásból, kistermelőktől, és olykor személyes gyűjtéséből származnak, joggal mondhatjuk tehát, hogy Szilárd a hiteles ízekre esküszik. Ételeiben nemcsak szülőföldje, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, hanem egyfajta gyermekkori, vidéki nosztalgia is megjelenik, melyet izgalmasan formál fine dining élménnyé. A minap megrendezett Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán ráadásul a SALT kapta az Év Innovatív Konyhája Díjat, és bekerült a legjobb 10+2 étterem közé negyedikként, olyan nagy nevek mellé, mint a Costes és Borkonyha. A Konyhakiállítás harmadik napján, március 1-jén a Világevő blog írójával, Jókuti Andrással készítenek majd izgalmas, szatmári fogásokat a fine dining jegyében 14:30-as kezdéssel.

Jókuti András, a világevő

Jókuti András saját elmondása szerint nem ételkritikákat ír: “Engem az élmények, a sztori érdekel”. És nemcsak őt, hanem olvasói ezreit, hiszen Világevő blogjával a hazai gasztro-élet megkerülhetetlen alakjává vált. Kevesen tudják ráadásul, hogy másik sztárfellépőnk, Mautner Zsófi tanácsára vágott bele éttermi élményeinek megosztásába! András, aki azóta a lyoni Bocuse Intézet szakácsképzésén is részt vett, a neves Bocuse D’Or verseny műsorvezetőjeként is mély nyomot hagyott minden gasztro-rajongóban. 14:30-tól pedig te is találkozhatsz vele a Konyhakiállítás 3. napján, március 1-jén, amikor Tóth Szilárd séffel a magyar konyha izgalmas fogásait készítik el.

Egy győztes alkat: Dobó Ági

„Hiszek abban, hogy a főzés sokkal, de sokkal több annál, mint egy szükséges jó, és sokkal, de sokkal többről szól, mint egy-egy étkezés.” - foglalja össze konyhai vízióját Dobó Ági, akit akár úgy is jellemezhetnénk, mint egy abszolút nyertes: hét évvel azután, hogy a Miss World Hungary szépségversenyen első helyezést ért el, a 2017-es Konyhafőnök VIP adásából is bajnokként távozhatott, ezzel elindítva karrierjét a főzés és a finom ételek világában. A kétgyermekes családanya mindennapjait te is szemmel követheted blogján és Instagramján, a Konyhakiállításon pedig a Bosch látja vendégül február 29-én 13:00-kor, ahol kreatív és gyermekbarát fogások elkészítésével tölt majd egy felejthetetlen órát.

A hazai vegán nagykövet, Stőhr Gréta 

Stőhr Gréta gasztroblogger vegetáriánus családban nőtt fel, melynek köszönhetően gyerekkorától kezdve változatos receptekkel, valamint az egészséges életmód alapjaival ismerkedhetett meg. Gyermekének születése, valamint környezettudatosságának ébredése nyomán végül vegán életmódra váltott, s mára a vegán konyha egyik legnépszerűbb hazai nagykövetévé vált. 2016-ban megalapította a Great Bistro vegán éttermet, mely közkedvelt úticél a növényi alapú étrend, valamint a környezettudatos életmód mellett elkötelezettek számára. Február 28-án te is beléphetsz Gréta vegán világába 15:00-kor a Konyhakiállítás nagyszínpadán, s utána se felejtsd el szemmel tartani Facebook és Instagram oldalait!

Ízelítőnek egyelőre ennyit, de még számos meglepetés és sztárvendég vár február 28. és március 1. között a Bosch Nagyszínpadon a 11. Konyhakiállításon. A részletes színpadi programokat itt elérheted - böngészd végig, írd fel a legérdekesebb programokat, és gyere el a Budapest Arénába, hogy te se maradj ki Magyarország legizgalmasabb konyhai hétvégéjéből!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!