VISSZA Az étel sava-borsa: Peugeot fűszerőrlők

Az étel sava-borsa: Peugeot fűszerőrlők

Kiállítói szelekció
2023. 02. 10
Az étel sava-borsa: Peugeot fűszerőrlők

A fűszerek többet tartogatnak, mint elsőre gondolnál. Szakszerű alkalmazásukkal új ízvilágokat és kultúrákat fedezhetsz fel. Ahhoz, hogy ki tudd hozni minden szemből a maximumot, érdemes az utolsó pillanatig épségben tartanod őket, mielőtt a megfelelő eszközzel kivonod belőlük az aromákat. Ebben segítenek a kategória csúcsának számító Peugeot fűszerőrlők, melyekkel a Konyhakiállításon közelebbről is megsimerkedhetsz a Színfolt jóvoltából. Addig is tarts velünk, és merülj el a prémium konyhai kellékek világában cikkünkkel, amiben sorra vesszük a főbb fűszer típusokat, és a legfontosabb tudnivalókat!

Peugeot a konyhában

A Peugeot az egyik legismertebb francia márka, élvonalbeli fűszermalmai a világ minden táján megtalálhatók az otthonokban és a legnagyobb szakácsok asztalain egyaránt. A terméktervezéstől kezdve a technológiai fejlesztésen át a gyártásig minden folyamat a svájci határ melletti Quingey-ben zajlik 1860 óta. Ma a több mint százhatvan Peugeot termék között kilencféle őrlőszerkezetet rejtő kézi és automata malmok sorakoznak. A malmok különböző fűszerekre optimalizált, de fundamentálisan azonos őrlőmechanizmussal működnek, amire élethosszig tartó garancia vonatkozik, függetlenül a malom méretétől vagy kialakításától.

Őrölt vs egész fűszerek

Közvetlenül az őrlés után a legerősebb és legkellemesebb a fűszerek íze, de nem ez az egyetlen előnye annak, ha egész fűszereket tartasz a konyhában őrölt társaik helyett. Az egész fűszerek hosszabb ideig elállnak, így ritkábban kell pótolnod őket, kevesebbet kell a boltba szaladgálnod az ételek elkészítésekor. A legjobb, ha hűvös, sötét helyen, lehetőség szerint légmentesen záródó üvegben tárolod őket, elkerülve a tűzhely és hűtőszekrény közvetlen környezetét, mert a hő csökkenti a fűszerek élettartamát. Ha nagyobb mennyiségben, ömlesztve vásárolsz fűszereket, az ökológiai lábnyomodat is csökkentheted, megelőzheted az élelmiszerpazarlást, újrahasználható tárolókkal pedig mérsékelheted a hulladéktermelésedet is. Emellett a friss fűszerek a kreativitást is serkentik. Például friss fahéjjal vagy szegfűszeggel feldobhatod forró italokat, szerecsendióval, kardamommal a tejszínes ételeket, köreteket, és így tovább.

Kezdjük az alapoknál: só

Só nélkül az étel ízetlen, élettelen és tompa lesz, azonban a legfinomabb ételeket is teljesen ehetetlenné teheti, ha megborul kezünk. Asztali só, tengeri só, kősó - mindet az ételek ízesítésére használjuk, de nem mindegy, hogyan.

Az asztali sót a kősó finomra őrlésével és feldolgozásával állítják elő, ami olyan hasznos ásványi anyagokat is eltávolít, mint a kalcium és a kálium, miközben egyéb csomósodásgátló anyagokat vagy jódot adnak a sóhoz. Feldolgozott formájához képest a kősót, vagy száraz sót szilárd formában bányásszák ki a földből. Magas vastartalmának köszönhetően gyakran rózsaszínű, kalciumban, káliumban és magnéziumban is gazdag. Erőteljes, tiszta ízt biztosít, ami remekül illik a grillezett vörös húsokhoz, sültekhez, zsíros halakhoz vagy pácolt ételekhez.

Míg a kősót a földből bányásszák, a tengeri sót a tengervíz elpárolgásával állítják elő. Mivel általában durvábbra őrlik, mint a kősót, a séfek gyakran választják az egyedi textúra és a nagyobb pelyhek miatt. ​​A nedvességtartalomtól és a szemcsemérettől függően megkülönböztetünk száraz és nedves tengeri sót. Utóbbi kategóriába esnek mindazok, amelyek nem estek át mesterséges szárítási folyamaton. Ezekhez speciális őrlő szükséges, mivel a standard sóőrlők szerkezetét korrodálják. A Peugeot kifejezetten száraz vagy nedves sóhoz igazított, innovatív mechanizmussal felszerelt sótörőket úgy tervezték, hogy a só minden finomságát felfedjék és kiemeljék.

Kicsi, de erős: bors

A Peugeot nevéhez köthető a mozsarakat felváltó első borsőrlő elkészítése 1874-ben. A több mint 200 éves hagyománynak köszönhetően a mai napig a "világ legjobb borsmalma" címen emlegetik a márka termékeit.

Miért jobb a frissen őrölt bors íze? A borsszemek törésekor a természetes olajok felszabadulnak, így intenzívebb ízt adnak. Ha azonban a borsot egyszer már ledarálták, hajlamos gyorsan elveszíteni az ízét. A egész feketebors szemek friss, gyümölcsös aromát és fás jegyeket kombinálnak, intenzív, csípős összhatást eredményezve, ami nem csak a fűszeres ételeknek, de a szelídebb ízvilágú fogásoknak is jól áll.

Izgalmas fűszerek

A lenmag egyike a top 10 omega forrásnak, még a népszerű chia magot is megelőzi. Kiváló rostforrás, a héját azonban nem tudjuk megemészteni, így közvetlenül fogyasztás előtt érdemes megőrölni. Bár egészben jól eltartható, levegővel és fénnyel érintkezve, őrlés után gyorsan megrohadhat. A Peugeot kifejezetten a len- és szezámmagok őrlésére tervezett modelljei ebben segítenek.

A speciális őrlők a kemény magokkal és maró hatású olajokkal is megbírkóznak, legyen szó chiliről, nagyobb szemű borsfélékről vagy éppen szerecsendióról. A szerecsendió őrlő egy erőteljes karommal és egy egyszerre forgó dupla pengével és reszelővel van felszerelve, így még a legkeményebb szerecsendióval is képes megbirkózni. Egyetlen kézmozdulattal a finomra őrli a szerecsendiót, megkímélve az ujjaidat a reszelő rostájától.

Emeled magasabb szintre a konyhaművészetedet prémium konyhai kellékekkel - gyere el a Konyhakiállításra, ahol egy helyen megtalálsz mindent, ami egy igazán stílusos, és jól felszerelt konyhához szükséges! Kedvezményes belépődet itt beszerezheted. Tarts velünk!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!