A Kertész utcában található Laurel egy igazán különleges színfolt a belvárosi fine dining térképen. Az enteriőr kialakítása, a könyvesboltokat és borbárokat idéző, személyes atmoszféra és az egyedi ízvilágot feltáró menüsor egyvelege adja a hamisítatlan Laurel hangulatot. A autentikus ételek között felfedezhetsz hagyományos magyar fogásokat, ázsiai fűszereket, ismerős és újszerű textúrákat egyaránt. Az étterem a kezdetektől fogva kínál vegán sort is, 2021 óta pedig a Balatonon is élvezheted a csúcsgasztronómia fesztelen formáját.
A Michelin-ajánlással is kitüntetett étterem séfje, Mede Ádám egy rendkívül látványos ázsiai grill performansszal készül a péntek délutáni főzőbemutatójára. Március 3-án 14:00 órától várunk a Konyhakiállítás Samsung Nagyszínpadánál, addig is olvass tovább, és tudj meg többet a Laurelről Ádámmal készített interjúnkból!
A Michelin Guide elsősorban a külföldiek számára fontos ajánló, akiknek egy része egyáltalán nem biztos, hogy ismeri a magyarországi éttermi viszonyokat. A csillag, vagy az ajánlás így nekik azt jelenti, hogy az adott hely megbízható, bátran kipróbálhatják. A csapatunk számára az ajánlás mindenképp egy pozitív visszajelzés, és megerősítés a munkánkról és filozófiánkról.
A Laurel Budapest egy modern és kreatív fine dining étterem, melyet a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemez, ahol különösen hangsúlyosan jelenik meg az ázsiai hatás. Célunk, hogy bemutassuk azt a határokat nem ismerő filozófiát, amit a modern magyar gasztronómiáról gondolunk, a hozzávalók beszerzésétől kezdve a borok kiválasztásán át a tálalásig; hogy pont úgy érezzétek magatokat, mint amikor egy jó barátnál vagytok vendégségben.
A szezon határozza meg a kínálatunkat, de az általánosságban elmondható, hogy magyar piacra támaszkodunk. A jelenlegi séfmenüben megtalálható a vízibivaly, harcsa, mangalica, zöldségekből például a nagydobosi sütőtök. A két személyes kedvencemnek a harcsapaprikást és a kakas rament mondanám.
Nyitás óta kínálunk vegán menüsort. Évről évre egyre nagyobb az igény, sok nem vegán vendégünk is kipróbálja és nagyon pozitívak a visszajelzések.
Ha a Laurelben száz százalékban nem is, de más, új egységekben teljesen elképzelhetőnek tartom.
A Restit 2021-en nyarán nyitottuk meg, kezdetben csak street food kínálattal, amelyek közül a legnépszerűbb az egyik ikonikussá vált fogás, a mostani degusztációs menüben is szereplő körömpörkölt volt frissen sült bodaggal. A Restit a legutóbbi nyári szezon végén nem szerettük volna bezárni, így annak belső terét felújítottuk és egy mindössze 10 férőhelyes, 6 fogásos menüsort kínáló lakáséttermet alakítottunk ki amerikai konyhával. Az egyetlen asztalnál négyen, a pultnál pedig hatan ülhetnek le. Utóbbi hely a legizgalmasabb, hisz itt semmiről nem maradunk le, sőt, néha azt is nehéz megállni, hogy bele ne kóstoljunk az éppen készülő fogásokba, amelyekért Karácsony Bence, a Laurel egyik volt szakácsa felel. Az ételeket itt Budapesten készítjük elő, így csak az utolsó lépés, a füstölés, sütés és persze a szervírozás marad Bencére, aki a fine dining éttermektől megszokott módon tálal, azonban egy sokkal kötetlenebb formában. A fogások közül a Laurel egyik signature étele, a Kakas ramen is felfedezhető, a menüsort záró desszertet pedig Ötvös Zsuzsanna cukrász álmodta meg.
Mi pozitívan és bizakodóan állunk a jövőhöz. Igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani a vendégeink számára.
A fine dining egyre jobban elveszíti a modorosságát, ami köszönhető a nemzetközi trendeknek. Így egy sokkal közvetlenebb és szerethetőbb vendéglátást tudunk nyújtani.
A kurzusok és a könyvek, amik a legkézzelfoghatóbb tudást adják. Platformok közül a bűvös szakácsot emelném ki, széles körű technológia és alapanyag ismeretet tudunk magunkévá tenni.
Japán konró grillen készült nyársas ételeket készítek, izgalmas formákban.
Ne maradj le a tüzes bemutatóról, csatlakozz hozzánk a Budapest Arénában pénteken 14:00-tól a Samsung Nagyszínpadon! A részletes színpadi programért látogass el a Programok oldalra, és csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon, ahol hasznos információkkal és inspiráló tartalmakkal várunk az esemény alatt is!