VISSZA

A Lizipot manufaktúra négy éve gyárt egyedi, használati kerámiákat magánszemélyek és fine dining éttermek részére. A minimál, kortárs darabokat Rózsavölgyi Liza álmodja, mintázza és saját kezével  készíti el.

Kerámiái magas minőségű, samottos agyagból készülnek, amelyet 1230C-on égetnek. Egyaránt bírják a sütőt, mikrót és mosogatógépet. Ezek a rusztikus kőedények egyszerre európai és ázsiai ihletésűek, hatott rájuk a minimalizmus, a Wabi-Sabi ötletei és a használati tárgyak nyers összetettsége. Egymással harmónikus megjelenésben bögrék, kancsók, edények, tányérok, étkészletek, konyhai segédeszközök, tárolók, lakásdekorációs termékek egyaránt megtalálhatók a választékban. A samottos agyag különlegességével, a készítés folyamatainak nyomaival és a fémes-kő hatású tárgy megjelenítéssel, a kerámia technika ősi esszenciáját csempészik mindennapjainkba ezek az egyedi alkotások. 

Az öntött, sorozatgyártott tárgyakkal ellentétben a kézzel készített alkotásoknak "lelkük" van és segítenek személyesebbé tenni a bennünket körülvevő világot. Ujjlenyomat, görcs, szokatlan formák, színváltozatok... az a fajta utánozhatatlan “tökéletlenség”  ami minden kézzel készített tárgyat egyedivé tesz.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!