VISSZA Három napos gasztrofesztivál a Miele Nagyszínpadon

Három napos gasztrofesztivál a Miele Nagyszínpadon

Gasztronómia
2022. 04. 10
Három napos gasztrofesztivál a Miele Nagyszínpadon

A Konyhakiállításon nem csupán a legfrissebb trendek, a legszebb konyhabútorok, a legújabb gépek és eszközök várnak. Az esemény három napján izgalmas standprogramokkal készülnek kiállítóink, a Miele Nagyszínpadon pedig fergeteges bemutatókkal készülnek a hazai gasztronómiai szcéna megkerülhetetlen arcai: sztárséfek, fiatal tehetségek és gasztrobloggerek fedik fel varázserejüket, és kalakuzolnak a modern konyhaművészet folyamatosan változó világába. Tavaszi ínyencségek, a 2022-es év bisztró burgere, újragondolt magyar ételek, halas és japán-magyar fúziós fogások is készülnek majd a Miele által szponzorált Nagyszínpadon, hogy csak néhányat említsünk az ínycsiklandó felhozatalból. Tarts velünk, és jegyezd fel naptáradba a számodra legkedvezőbb időpontot!

Péntek

A pénteki napot egy sajtóreggelivel indítjuk a Miele séfjével és márkanagyköveteivel. Kis Sándor séf és Mádai Vivien hétvégi reggeli és vendégváró brunch fogásokkal készülnek, Iklódi Dóra food stylist pedig elkalauzol minket a tiszta formák és látványos tányérok világába, és mutat néhány otthon is alkalmazható trükköt és praktikát. Majd 12:15-től Jancsa Jani - akit Burger Pápaként ismert meg a nagyérdemű, jelenleg pedig a Bamba Marha, a Donna Mamma Pizza Napoletana, valamint a Hoppá! Bistro társtulajdonosa és kulináris vezetője - készíti el az idei év umamiban gazdag bisztró burgerét a rá jellemző lehengerlő és elragadó stílusban.

Ezt követően 13:15-től Gáspár Bea gasztrokalandjai, 14:30-tól pedig Farkasinszki Ildikó kávékrémes profiterolja és gyümölcsös kosárkája várja a látogatókat a Mindmegette bemutatóján. Ezt követően Mautner Zsófitól leshetsz el profi trükköket a Nosalty #CookforUkraine adományfőzés során, majd a nap lezárásaként Szabó Adrienn készít egy igazi magyar superfood-ot, zabpelyhes sós túrógombócot!

Szombat

A szombatot 10:30-kor kezdjük László Lili modern pohárdesszertjének összeállításával és tálalásával, majd mindenki kedvenc Mautner Zsófijának konyhájába látogatunk, ahol olyan kreatív, színes és buja tavaszi saláták készülnek majd, amik még a megrögzött húsevőket is leveszik a lábukról. Sőt, a számtalan szuper ötlet mellett Zsófi kedvenc keleti ihletésű, titkos csodaöntetét is közkinccsé teszi! Zsófitól Sepsi Balázs veszi át a stafétát a színpadon a Mindmegette képviseletében, ahol a mátrai betyáros pirított gánicával nevű fogást készíti el, ami tulajdonképpen nem más, mint egy pazar sertéskaraj velős-gombás-zöldborsós raguval és a körettel.

12:15-től a Boutiq’Bar képviseletében Nagy Zoltán és Kocsis Lilla koktélforradalmának lehetsz tanúja a Keverd, rázd, öntsd! bemutatón. 14:30-tól a Miele fantasztikus kombi gőzpárolójával készíthető friss tavaszi ínyencségekbe kóstolhatsz bele, utána pedig Bernáth József mutatja meg, hogyan lehet a magyar bisztrókonyhát stílusosan és lezseren megidézni. 16:30-tól a Modern Őrségi Konyha rejtelmeit fedi fel előtted az őrszentpéteri Pajta étterem séfje, Farkas Richárd, aki tradicionális ételeket, alapanyagokat és technológiákat mutat meg az őrség emblematikus ételén, a dödöllén keresztül.

A méltán híres Pajta étterem a farm-to-table koncepció hazai éllovasaként a klasszikus, helyi ízek modern formában való megjelenítésén dolgozik páratlanul sikeresen, melynek alapja a minőség, a regionalitás és a szezonalitás. Ezt az utánozhatatlan, autentikus és magával ragadó hangulatot élheted át a dödölle, hagyma, tejföl, szalonna kreáció által.

Vasárnap

Az esemény utolsó napján az élet 10:45-kor kezdődik a Miele Nagyszínpadon Andrejszky Zoltán bemutatójával, aki elsősorban a halimádóknak mutat kihagyhatatlan fogásokat. Ezt követően a Mindmegette színeiben Farkasinszki Ildikó készíti el mennyei kávékrémes profiterolját és gyümölcsös kosárkáját. 13:15-től pedig egy igazán különleges fúzióval kápráztat el a budai ICON étterem: az aktuális étlapjukon is megtalálható vadas kimchivel és yuzuval megbolondított verzióját készítik el a szemed előtt.

Az ICON nem mindennapi fine dining koncepciójának - ami a nyitott konyha és a csúcsgasztronómia fogalmait egyesíti - megálmodója és mozgatórugója Botos Tamás séf és Szigeti Kristóf étteremvezető. Az ICON megalkotásának inspirációja a séf asztala, mely sok étteremben a legkiváltságosabb hely, ami gyakran az étterem konyhájában van elhelyezve. Ennek szellemében vacsora közben Tamás elmagyarázza, hogy éppen mi készül és hogyan, a kóstoló menü elkészítésének minden pillanata végigkövethető az étterembe látogatók számára.

14:30-tól ismét a Miele kombi gőzpárolóé a főszerep, a napot - és egyben az eseményt - pedig Pallag Dávid, a Rutin étterem séfje és tulajdonosa zárja egy fantasztikus gasztrolubickolással 15:30-tól. Az ambiciózus fiatal szakács még a Konyhafőnök című műsorban is feltűnt 2016-ban, ahol egészen a döntőig menetelt. Végül azonban az élet visszasodorta abba a mikrokörnyezetbe, ahol nevelkedett, és most feleségével az a legnagyobb céljuk, hogy egy olyan őszinte vendéglátást képviseljenek, mely tükrözi azokat az értékeket, melyeket számukra a környék képvisel.

Kolbász lekvár ropogós wonton tésztába töltve, könnyed burgonya krém, faszén felett sült mangalica szűz, plusz egy két rutinos csavar, de hívjuk csak Krumplis tésztának. Így lesz egy egyszemélyes konyhából sikersztori!

Tarts velünk a tavasz legszuperebb konyhai témájú eseményén április 22-24. között a Budapest Arénában, melyre kedvezményes árú belépődet itt szerezheted be! Addig is csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!