VISSZA Pompás nagygépek: funkció és forma tökéletes harmóniája

Pompás nagygépek: funkció és forma tökéletes harmóniája

Konyhatrendek
2019. 03. 01
Pompás nagygépek: funkció és forma tökéletes harmóniája

Ahogy korábbi blogposztunkban olvashattad, a konyha visszaköveteli helyét a háztartásokban. Egyre inkább örömmel főzünk, szívesen látjuk vendégül szeretteinket és kényeztetjük magunkat éttermi minőségű fogásokkal otthon is. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy rendelkezésre álljanak azok az eszközök és gépek, amik lehetővé teszik a kényelmes és gondtalan alkotást.

A rohamléptékű technológiai fejlődés a háztartási konyhákat is elérte, és már nemcsak arról szól a történet, hogy gázzal vagy elektromossággal tudod-e működtetni a tűzhelyedet, hanem sokkal-sokkal többről. Az okos konyhák térhódítása megkezdődött, aminek köszönhetően igazán profin és otthonosan mozoghatsz már a konyhádban, egy kis segítséggel. Alábbi blogposztunkban összeszedtük azokat a nagygépeket, melyek manapság már nem csupán hatékonyságukkal ajándékoznak meg, de ügyesen kiválasztva esztétikai élménnyel is gazdagítják mindennapjaidat.

Mosogatógép

Sokak kedvence, hiszen egy kevésbé kreatív feladat terhét veszi le a válladról. Sőt, nem csupán arról van szó, hogy időt spórol neked azáltal, hogy nem kell a mosatlan edényekkel bajlódnod, hanem gyorsabban és energia-hatékonyabban is végzi el a feladatot, kevesebb vegyszer felhasználásával! És mivel a mosogatógépeket is elérte az okos-generáció, ha napközben jut eszedbe, hogy elfelejtetted elindítani a megpakolt gépet, ezt egy telefonos alkalmazással bárhonnan pótolhatod! A napjainkban elérhető, letisztult felületű gépek pedig gyönyörűen belesimulhatnak választott konyhabútorodba, így már nem kell kompomisszumot kötnöd a funkció és a kinézet terén. Ha közelebbről is megnéznél egy igazán modern verziót, keresd a Miele legújabb innovációját a kiállításon!

Hűtőszekrény

Talán a legfontosabb eszközöd ezen a listán, hisz ő felel azért, hogy az otthon tartott élelmiszerek frissek és fogyaszthatók maradjanak, vagy, hogy a boraidat mindig tökéletes hőmérsékleten szervírozd. Válassz olyan hűtőt, ami energiatakarékos, ugyanakkor kiszolgálja az összes igényedet! Legyen az elsődleges szempont számodra a design vagy a kényelmi funkciók, ne feledd, hogy elsősorban a megfelelő mennyiségű élelmiszer raktározása a feladata! Az okos-generáció miatt már a telefonodról tudod a különböző funkciókat kezelni, és felügyelni a gép megfelelő működését.

A hab a tortán pedig az, hogy a legkülönbözőbb megjelenésű újdonságok közül választhatsz: a vintage design szerelmesei éppúgy találnak személyiségükhöz passzoló megoldást, mint a minimalista stílus kedvelői. A Konyhakiállításon a stílusos Gorenje Old Timer, valamint a japán Hitachi, a Liebherr és a Dunavox prémium hűtői várják, hogy közelebbről is megismerd őket!


Szagelszívó

A konyhai eszközök keveset emlegetett hőse, az elszívó csodákra képes! Főzés közben az illatokra is érdemes odafigyelni, hisz sokszor előbb érzékelünk a szaglásunk által releváns jelenségeket, mint a látásunk által. Azonban, ha nem szeretnéd a sütés-főzés közben keletkezett illatokat sokáig őrizni otthonod minden szegletében, akkor mindenképp kalkuláld bele a konyhatervezési folyamatba az elszívó helyét! Ha eddig a helyhiány miatt aggódtál, van egy jó hírünk: főzőlapba süllyesztett termékek, vékonyított házak és izgalmas design megoldások várnak, melyek egy akár egy design lámpa külsejével emelhetik a konyhád fényét. Az Elica elszívó rendszerei például kiváló teljesítményre képesek az elszívás, a zajszint és az energiahatékonyság terén is, népszerűségüket mégis elsősorban a szemet gyönyörködtető design-megoldásoknak és a trendformáló műszaki innovációnak köszönhetik.

Tűzhely és sütő

Kétségkívül a két főszereplő: ők segítenek neked elkészíteni a megálmodott ételeket, ráadásul a csúcsgasztrós technológiák már otthoni felhasználásra is elérhetőek. A legújabb sütőket gőzölő funkcióval látják el, ami kiterjeszti a lehetőségeid az ételkészítés terén, és különböző alapanyagokhoz kialakított elkészítési programok segítenek neked a tökéletes eredmény elérésében, amiket szintén tudsz telefonról távvezérelni! A Bosch, a Neff, a Whirlpool, a Candy Hoover és a Gorenje elképesztően szép és hatékony megoldásokkal készül a Konyhakiállításra.

A tűzhely sokkal inkább preferencia kérdése, bár azt javasoljuk, hogy ha teheted, válassz indukciós tűzhelyet! Az elektromágneses indukció az egyik leghatékonyabb módja a hőközlésnek, hisz közvetlenül az edénynek vagy serpenyőnek adja le a hőt, ezért nem fűtöd fel a lakást mielőtt meg tudnád pirítani a hagymát, mint a gáz esetében, és precízebben szinten tartható a hőmérséklet, mint a kerámia esetében. A konyhai nagygépek mesterei ezen a területen is lélegzetelállító innovációkat mutatnak majd neked!

Végtelen lehetőség közül válogathatsz, nem csupán funkció, de design terén is. Gyere el a Konyhakiállításra, ahol nem csupán a legszuperebb márkákat és termékeket ismerheted meg közelebbről, de szakszerű segítséget is kaphatsz álomkonyhád megvalósításához! Vasárnapig vár a jubileumi Konyhakiállítás a Budapest Arénában!

 

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!