VISSZA Színezd újra a konyhát!

Színezd újra a konyhát!

Konyhatrendek
2020. 02. 02
Színezd újra a konyhát!

A tökéletes konyha az önfeledt alkotás “oltára”, egy olyan központi helyiség az otthonodban, ami nem csupán alkalmas a főzésre, de további gasztronómiai kalandozásokra inspirál. Ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsd szem előtt álomkonyhád tervezésekor, de teret is engedj a személyiséged kibontakozásának. Kézenfekvő eszköze ennek a színek merész alkalmazása, aminek manapság számtalan formájával találkozhatsz: a bútoroktól kezdve a munkalapokon át a térhatároló falakon keresztül egészen az eszközökig tengernyi lehetőség kínálkozik, amivel igazán egyedivé varázsolhatod a teret. Tarts velünk, és merülj el a 2020-as év izgalmas színtrendjeiben!

A zöld ezer árnyalata

A zöld az élet a színe, mely nyugodtsággal és békével tölti el az embert. 2020-ban sem csökken a zöld törhetetlen népszerűsége, a trendek viszont a frissebb, fiatalosabb árnyalatokat hozzák majd a konyhákba. Ha a feltöltődést és a lendületes munkát keresed a konyhádban, nézd meg, milyen energiákat hoznak a te otthonodba is a fenyőzöld, a zsálya, vagy akár a petróleumzöld árnyalatai és a valóban időtlen, hűvösebb, hamvasabb zöld tónusok.

Az év színe - Kék

2020 egyik megkerülhetetlen színe a kék: a Pantone az év színének a Classic Blue fantázianévre hallgató árnyalatot választotta, mely valódi stabilitást és bizalmat közvetít. A márka elmondása szerint “ez az elegáns szín az esti égbolt békés hangulatával belső párbeszédre inspirál minket”. A Pantone klasszikus árnyalata mellett nem fognak csalódást okozni a marine és a navy kék sem otthonod legmeghittebb helyiségében, melyeket főként bútorok, frontok közvetítésével emelhetsz be a térbe, hogy konyhádnak kiegyensúlyozott megjelenést kölcsönözzenek.

Meleg színek - Terrakotta & bordó

Amennyiben a kéket hűvősnek érzed, könnyen csempészhetsz egy kis melegséget a konyhádba az elegáns terrakotta vagy a szofisztikált bordó színekkel. A narancs és barna közé eső terrakotta már egy-két felületen alkalmazva is meg tudja változtatni otthonod hangulatát. Kiválóan párosítható egyéb meleg színekkel, de hűvösebb tónusokkal —  így az említett kékkel karöltve — izgalmas, kontrasztos hatást eredményez, sőt, akár egy olyan hideg színt is életre tud kelteni, mint például a szürke. A gazdag bordó időtlen luxust sugároz, azonban akkor tud igazán érvényesülni, ha kellő teret kap az enteriőrben, ezért a felületkezelési megoldásokat és a kiegészítő színeket érdemes körültekintően megválasztanod, ha emellett a gazdag szín mellett teszed le a voksod.

Lágy pasztellek & Púderrózsaszín

A neutrálisabb hatású krém színek nem csupán kiegészítő színként hatásosak, önmagukban is megállják a helyüket a konyhában is. Letisztult, minimalista karaktert teremtenek, így a felületek változatossága és részletgazdagsága még nagyobb hangsúlyt kaphat. A visszafogottabb tónusok teret engednek szabadabb dekorálási formáknak: színes, mintás felületeknek, kiegészítőknek olyan terepet tudnak teremteni, ahol azok önmagukért ragyoghatnak. Az idei év egyik slágerszíne, a púderrózsaszín finomsága és visszafogott, feminin stílusa harmóniát teremt bármely enteriőrben.

Szeretettel várunk 2020. február 28. és március 1. között a Budapest Arénában, ahol az év legfrissebb trendjei és legizgalmasabb újdonságai öltenek testet a 11. Konyhakiállításon. Addig is csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon!
 

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!