VISSZA Testreszabható bútorokkal és ingyenes tervezési tanácsadással vár az IKEA a Konyhakiállításon

Testreszabható bútorokkal és ingyenes tervezési tanácsadással vár az IKEA a Konyhakiállításon

2024. 02. 12
Testreszabható bútorokkal és ingyenes tervezési tanácsadással vár az IKEA a Konyhakiállításon

A világ egyik vezető bútor- és lakberendezési márkája, az IKEA most először vesz részt a Konyhakiállításon. A márka megannyi otthonban megtalálható, ismertségének és népszerűségének ékes bizonyítéka többek között az is, hogy van olyan termékük, mely már 40 éve része a kínálatnak, sőt, minden hatodik másodpercben gazdára talál belőle egy-egy új darab. A márkát kiemelkedő ár-érték arányú, mutatós és szerethető bútorok és kiegészítők jellemzik, azonban ezen túl is nagy hangsúlyt fektetnek az inspirációra: minden helyiséghez konkrét összeállításokkal adnak ötleteket, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az otthonunkból.

A részvétel kapcsán Tokaji Tamara, az IKEA Magyarország kommunikációs koordinátora egy interjú keretében mesélt nekünk a konyhai trendekről, az IKEA konyhatervezési és lakberendezési tevékenységéről és a vállalkozások számára kínált szolgáltatásokról. Az interjú során részletes betekintést nyertünk abba, hogy hogyan igyekszik az IKEA megfelelni az egyre változó igényeknek és elvárásoknak a konyhai tervezés és berendezés terén, és hogyan kívánja segíteni az embereket abban, hogy otthonaik konyhája tökéletesen illeszkedjen az életstílusukhoz és igényeikhez. Tarts velünk!

Milyen trendeket láttok a lakberendezésben, elsősorban a konyhák és étkezők terén?

Vásárlóink többsége a nyitott tereket részesíti előnyben, melyek összhangban vannak lakásuk többi részével is. Ennek megfelelően a modern, letisztult formákat és a világos színeket kedvelik és keresik áruházainkban. Az örök klasszikus továbbra is a fehér színű konyhabútor, amely szinte bármely otthonban a helyiségek királynője lehet. 

Kutatásaitokban az otthoni élet különböző szegmenseit, jellegzetességeit és változásait vizsgáljátok. Mi mondható el az elmúlt pár évben az életmódunkról?

A Covid nagyban megváltoztatta a konyha funkcióját, hiszen a korábban sütésre, főzésre használt helyiség most már a családi élet középpontjává vált. Kutatásainkból kiderül, hogy a magyarok szeretnek bekuckózni az otthonukban, amire saját kis menedékként tekintenek: a legfontosabb számukra a biztonság, a meghittség és a kényelem. Ugyanakkor a helyhiány általános problémaforrás, ezért kiemelt jelentősége van egy rendezett, jó tárolási lehetőségekkel ellátott konyha kialakításának.

Az IKEA áruházaiban és online felületein is arra törekszik, hogy minél több olyan megoldást mutasson be, amely támpontként szolgálhat a rendszerezés hiányából fakadó frusztráció enyhítésére, és mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást, függetlenül attól, hogy a ruháinak, konyhai kiegészítőinek vagy éppen a gyerekjátékoknak keres helyet.

Hogyan zajlik a konyhatervezés? Mire számítsanak azok, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatást?

Konyhatervezés szolgáltatásunk bárki számára elérhető, aki szeretne professzionális segítséget kérni álomkonyhája kialakításában, ami nem csak a főzésnek ad helyet, hanem egy olyan funkcionális tér, ahol mindenki szívesen tölti az idejét.

Az előre foglalt időpont egy 90 perces online vagy áruházi tanácsadás konyhaszakértőnkkel, ami során az IKEA tervezőprogramjában elkészítjük a konyhai egység 3D-s tervét, árkalkulációt és bevásárlólistát állítunk össze a termékekre, a házhozszállításra és beszerelésre, továbbá szakértőink tanácsokkal és tippekkel látják el vásárlóinkat a konyha berendezését illetően.

Lehetőség van egy ingyenes, második találkozó időpontjának foglalására is, ahol az esetleges kisebb módosításokat egyeztethetik a vásárlók a szakértőinkkel. Ezt követően természetesen a megrendelés folyamatában is végig jelen vagyunk és segítjük vásárlóinkat.

Miben különbözik ettől a teljes körű lakberendezési szolgáltatás?

Lakberendezési szolgáltatásunk keretén belül teljes lakás vagy egy-egy helyiség (hálószoba, nappali vagy gyerekszoba) megterveztetésére is van lehetőség. Ilyenkor két 90 perces online vagy személyes találkozó során egyeztetünk a megrendelővel, felmérjük az igényeit, majd a második alkalom folyamán szakértőnk bemutatja a javasolt tervet, megbeszélésre kerül a bevásárlólista és elkészül a végleges terv. A tervezés és igényfelmérés során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelkezésre álló teret optimálisan használjuk ki, és igazodjunk az egyéni igényekhez, életstílusokhoz.

Minden esetben tapasztalt lakberendező kollégák végzik a tervezési folyamatokat, a végén pedig a megrendelő megkapja a belső tér részletes 2D-s és 3D-s berendezési tervét, egy mood boardot, azaz hangulattáblát, egy tételes árkalkulációt és bevásárlólistát, valamint a házhozszállításra, összeszerelésre és beszerelésre vonatkozó árkalkulációkat. Amennyiben az ügyfelünk elégedett a tervekkel és szeretné megvásárolni a termékeket, természetesen a megrendelés folyamatában is végig a segítségére vagyunk.

A komplett konyhatervezésen és berendezésen túl olyan megoldásokat is kínáltok, melyek kisebb ráfordítással frissességet hozhatnak az otthonokba új frontok, fogantyúk által.

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy termékeink könnyen kombinálhatóak legyenek, ennek köszönhetően akár kisebb ráfordítással is új kinézetet kölcsönözhetnek vásárlóink konyhájuknak. METOD rendszerünk is ennek megfelelően lett kialakítva – a váz a különböző méretlehetőségeknek megfelelően változtatható, míg az előlapok lecserélése azonnal új külsőt eredményezhet. Ugyanez vonatkozik a fogantyúkra – vásárlóink számos megoldás közül választhatnak és a színek, anyagok és formák kombinálásával személyre szabhatják bútoraikat.

Online felületünkön vagy az áruházba személyesen ellátogatva is számos lehetőség közül válogathatnak vásárlóink. Így a legkisebb pótalkatrész rendelése sem akadály, de szakértőink segítségének igénybevételével lecserélhetik munkalapjukat, beépített háztartási gépeiket, de akár a konyha egyes elemeinek funkciója is megváltoztatható. 

Mit érdemes még tudni a METOD szériáról?

A METOD termékcsaládunk 2014 februárjában látta meg a napvilágot, így éppen 10 éves. Tervezése során, mint minden termékünknél, a vásárlói igényeket tartottuk szem előtt, ezért belülről kifelé haladva álmodtuk meg a kialakítását, ennek köszönhetően a funkcionalitás került fókuszba, amit a választható előlapokkal a megrendelő saját ízlésére szabhat.

A METOD varázsa abban rejlik, hogy több méretváltozatban is kapható, és a vásárló igényeire szabható a magassága, a szélessége és a mélysége, így szinte végtelen variáció áll rendelkezésére annak, aki ezt a termékcsaládot választja a konyhájába.

Jellemző, hogy egy termékcsalád ilyen hosszú ideig része a kínálatnak? Átlagosan mennyi ideig elérhetők a termékek?

Számos olyan ikonikus termékcsalád található az IKEA kínálatában, amelyek már akár 40 éve színesítik és teszik hangulatosabbá az otthonokat. Az egyik legismertebb és legkedveltebb termékünk a BILLY könyvespolc, ami szintén 40 éve található a kínálatban. Népszerűségét mutatja, hogy becsléseink szerint minden hatodik másodpercben megvásárlásra kerül egy BILLY könyvespolc világszerte. A vásárlói igényekhez igazodva januárban új változatban került az áruház kínálatába, az új designt számos ponton finomítottuk, hogy jobban megfeleljen a fenntarthatóság és a körforgásos működés követelményeinek.

Termékeink jellemzően hosszú távon elérhetők, azonban a kínálat színesítése számunkra is elengedhetetlen, így minden évben vannak szezonális darabjai a kínálatnak, illetve limitált kollekcióink is, amelyek egy-egy designerrel együttműködésben készülnek. 

A konyhai kínálatban a frontok tekintetében törekszünk változatosságra, azonban a funkcionalitás állandóságának biztosítása elengedhetetlen számunkra. Az IKEA számára a METOD bevezetése  jelentette az első nagy újítást, ami 10 éve töretlen sikerrel szolgálja ki vásárlóink igényeit. 

Míg az IKEA Family magánszemélyeknek, az IKEA for business vállalkozásoknak kínál különleges ajánlatokat és szolgáltatásokat, az irodáktól az üzlethelyiségekig, az éttermektől a panziókig. Kiknek érdemes fiókot létrehozniuk? Hogyan tud bekapcsolódni az IKEA egy ilyen projektbe?

Az IKEA for Business személyesebb és személyre szabottabb kapcsolatot jelent az IKEA és a vállalkozások között. A belépés ingyenes, regisztrált vásárlóink a profiljukhoz illő inspirációkat és kommunikációs anyagokat, illetve a vállalkozásuk jellegéhez igazodó ajánlatokat kapnak. A cégeknek lehetősége van e-mailen keresztül is rendelni, valamint átutalással is tudnak fizetni a vásárlói számlájuk megnyitása után.

A megvásárolt termékeket bruttó 750 000 Ft feletti rendelés esetén díjmentesen összekészítjük áruházaink egyikében, továbbá bruttó 1 500 000 Ft felett díjmentesen a megadott magyarországi címre szállítjuk. Ezen kívül tagjainkat minden hónapban új, kedvezményes ajánlatokkal várjuk. Az IKEA for Business tagok akár időpontot is foglalhatnak hozzánk egy ingyenes, általános tanácsadásra, ahol segítünk regisztrálni a programba, bemutatjuk az IKEA üzleti szolgáltatásait, segítünk a rendelések leadásában, nyomon követésében.

Ezen kívül képzett lakberendezőink segítséget nyújtanak az üzleti terek berendezésében, megtervezésében, ahol a konzultációk során szakértőnk bemutatja a lehetséges megoldásokat, megbeszélésre kerül a bevásárlólista és elkészül a végleges terv. A folyamat végén, a lakossági lakberendezési szolgáltatáshoz hasonlóan itt is 2D-s és 3D-s berendezési tervvel, mood boarddal, részletes termék és szolgáltatási árkalkulációval látjuk el az ügyfeleket. Továbbá lehetőség van egyénre szabott projektekre is, ahol a fentieken túl biztosítunk egy szakértőt, aki végigkíséri a vásárlót a teljes folyamat alatt. A projekt az IKEA for Business tag igényei szerint szabott ütemterv és pénzügyi keret alapján kerül kialakításra, illetve egyéni megállapodás alapján lehetséges helyszíni felmérést, valamint a beszerelési munkálatok felügyelését is kérni.

Minek köszönhető, hogy idén csatlakoztok a Konyhakiállításhoz, és mivel készültök az eseményre?

Célunk, hogy szebbé tegyük az emberek többségének hétköznapjait és megmutassuk, hogy az IKEA termékek túlmutatnak funkciójukon – a vacsoraasztal összehoz minket a családunkkal és barátainkkal, hiszen a konyha az otthon lelke. Ennek szellemében a Konyhakiállítás látogatói számára ingyenes konyhatervezési szolgáltatással, svéd finomságok kóstoltatásával és egyéb izgalmas ajánlatokkal készülünk.

Csatlakozz hozzánk március 1-3. között a 14. Konyhakiállításon, ahol nemcsak a legújabb bútorok, gépek és eszközök között válogathatsz, hanem izgalmas programokon, főzőbemutatókon is részt vehetsz. Kedvezményes belépődet ezen a linken beszerezheted, mellyel ráadásul 30% kedvezményt is igénybe vehetsz a Tefal szaküzleteiben és a homeandcooking.hu webshopban a beváltási feltételeknek megfelelően. Addig is csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon további izgalmas tartalmakért!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!