VISSZA Konyhai trendhatározó 2020

Konyhai trendhatározó 2020

Konyhatrendek
2020. 01. 23
Konyhai trendhatározó 2020

Egy konyha kialakításánál elsődleges szempont a funkcionalitás, a praktikum, a rendszer, a jó helykihasználás és az egyszerűség a stílust és esztétikumot nem mellőzve. Egy olyan, az otthonod harmonikus egységének részét képező térbe vágysz, ami hívogató és melegséget áraszt, ahol szívesen töltöd aktívan az időt. Legyen szó kis vagy nagy térről, kombinálva a természetes és időtálló anyagokat friss színekkel és karakteres textúrákkal, mellőzve a felesleges részleteket, már közel járhatsz egy ideális konyha koncepciójához. A geometrikus minták, izgalmas burkolatok, high-tech konyhagépek, formabontó lámpák és bútorok csak néhány elem a sok közül, amire fókuszálni lehet. Olvass tovább, hogy megismerd az idei szezon legmeghatározóbb trendjeit!

Márvány - Az örök trend

A márvány, legyen szó munkapultról, padló- vagy falburkolatról, egy nemes és kifinomult felület. A Carrara márvány például sosem lesz divatjamúlt, de a kvarc, gránit és más természetes kőfelületek is jó alternatívák lehetnek egy hasonló luxus hangulat megteremtéséhez. Ha a márványpult meghosszabbításaként a falra is ugyanazt a burkolatot teszed, azzal egy letisztult, kortárs megjelenést érhetsz el. A különböző erezetek és színárnyalatok választéka igen széles. A klasszikusan szép felületet keverheted, lazíthatod más anyagokkal és színekkel. A márvány mellett innovatív anyag a kőfurnér, amely egy sokféleképpen alkalmazható, rugalmas és nyers hatású felület.

Színek 

A kérdés csak az, hogy mivel vihetsz színt idén a konyhába? A bútorokkal, a burkolattal vagy a kiegészítőkkel, gépekkel. Bár a fehér konyha még mindig nagyon kedvelt, könnyen fel lehet dobni komolyabb ráfordítás nélkül az otthonodnak ezt a központi terét aktuális színekkel. Trendszínek a zöld szinte minden árnyalata - a drámai és elegáns hangulatot kedvelőknek a mély, intenzív zöld árnyalatok jó választás - fenyőzöld, de a petróleumzöld és a hűvösebb, hamvas zöld árnyalatok kortárs és időtálló megoldást jelentenek frissességet, nyugalmat árasztva számtalan lehetőséggel. A gazdag, mélykék árnyalat vagy a bordó, a terrakotta, az okkersárga mind karakteres trendszínek, de előtérben a meleg, föld árnyalatok. Emellett a kifejező, lágy pasztellek, mint a púderrózsaszín is nagyon aktuálisak.

A háztartási gépek nemcsak egyre intelligensebbek, hanem színválaszték tekintetében is egyre nagyobb a választék. A különböző gyártók a trendeknek megfelelően dobnak piacra színes gépeket, melyekkel a konyhákba új lendületet vihetünk.

Fa

A konyhában használt felületek minősége kétségkívül az egyik legfontosabb szempont. Egy visszafogottabb stílus alkalmazásával erősítheted a nemes felületek jelenlétét, melyekkel a természet megidézhető. Ezek közül kiemelkednek a természetes fafelületek meleg tónusukkal, melyek jól kombinálhatóak kővel, fémmel, betonnal vagy akár üveggel. Egy diófa felület gazdag, telt színével, finom erezetével és természetes hatásával elegáns megoldás.

Lebegő sziget

Ha van elegendő tér hozzá, a modern konyhákban kedvelt megoldás egy sziget beépítése. Ennek egy mai, egyedi változata a lebegő sziget kialakítás, melynek segítségével levegősebb, nagyvonalúbb lesz a tér, és egyfajta építészeti megoldásként nyújt funkcionális kiegészítést a konyhai előkészítésre, tárolásra, és közösségi helyként is szolgál a napi vagy alkalmi étkezésekhez. Egyidejűleg lehet főzni és közösségi életet élni, és egy szépen megvalósított lebegő sziget remek vizuális erővel is bír.

Diszkrét és minimalista fogantyúk

Az úgynevezett fogantyú nélküli bútorok nagyon aktuálisak a konyhában is az egyszerűség jegyében. Minél inkább rejtett, vonalas, letisztult a design - az alig vagy egyáltalán nem látható, integrált nyitási megoldások által a bútorzat összképe nagyon egységes lesz, az ajtók pedig könnyedén nyílnak akár egy egyszerű nyomással. Lehet bemart a nyitás, különböző formai megoldásokkal - kerek, téglalap vagy a szekrény felső élébe bemarható fogantyú, amely a vízszintes tagoltságot erősíti. Választhatsz olyan megoldást is, melyben a szín és a felület megegyezik a bútoréval, ezáltal beolvad, de nem teljesen láthatatlan. Push-open és touch-to-open innovatív megoldások, rendszerek széles tárháza áll rendelkezésre.

Tarts velünk a 11. Konyhakiállításon 2020. február 28. és március 1. között a Budapest Arénában és találj rá az álomkonyhádra! Addig is kövess minket hivatalos Facebook és Instagram oldalainkon a legjobb konyhai ötletekért, tippekért és inspirációért!

A cikk elkészítésében szakértő segítségünk Szendrey Zselyke volt.

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!