VISSZA Konyhatrendek 2021-2022

Konyhatrendek 2021-2022

Konyhatrendek
2021. 11. 19
Konyhatrendek 2021-2022

Mit hozott az elmúlt év? Számtalan kihívást és megannyi lehetőséget. Felfedezhettél új podcasteket vagy eddig ismeretlen sarkokat a lakásodban. Dolgozhattál pizsamában az ágyadból vagy a teraszról. Megtanulhattál többet önmagadról vagy a kenyérsütésről. Egy biztos: át kellett gondolnod, mit jelent számodra az otthonod, és hogyan hozhatod ki a falai közt eltöltött percekből a maximumot. Ha eljött a szintlépés ideje, fontolgatod a konyhafelújítást, esetleg már benne vagy a folyamatban, de jól jönne még pár jó tanács, netán építkezés előtt állsz, olvass tovább! Blogposztunkban összeszedtük azokat a trendeket, melyek napjaink praktikus és stílusos konyháit alakítják.

Multifunkciós elemek

A konyhában a főzésen és étkezésen túl is van élet: a korábbi meghitt beszélgetéseket és bulikat egy időre felváltották, majd kiegészítették a tanulással vagy munkával töltött pillanatok. Családosok és lakótársakkal élők számára esetenként létkérdéssé vált, hogy a lakás minden alkalmas helyiségét átmeneti munkaállomássá tudják alakítani. Erre több lehetőség is adódik, a kinyitható vagy toldható pultelemektől kezdve a kisebb, szabadon álló bútorokig és tárolókig, melyek könnyű mozgathatóságuk miatt előnyt jelentenek a klasszikus, beépített megoldásokkal szemben. Sőt, már alaposan megtervezett, elrejthető megoldások is segítenek rugalmassá tenni a környezeted.

Rejtett konyhák és fogantyúk

A rejtett fogantyúk és a push-to-open megoldások már jó ideje alapkellékei a letisztult és ergonomikus konyháknak. Előnyük, hogy szabadabbá teszik a kezed, és az akció közbeni mozgásban sem akadályoznak a kilógó elemek, ez azonban nem minden! Egyre több márka kínál pultba süllyesztett tárolókat, vagy komplett konyhabútor-rendszereket, melyeket egy mozdulatal tolóajtó mögé rejthetsz, ami egy amerikai konyhás nappali esetében kifejezetten üdvös funkció. Az itthon a Palatinus által forgalmazott, a Porcelanosa Group részeként működő Gamadecornál találsz erre remek példát, amit itt is megvizsgálhatsz közelebbről.

Az örök zöld

A vezető festékgyártók bejelentései alapján úgy tűnik, a zöld továbbra is meghatározó szín lesz az enteriőrökben, hiszen a 2022-es fantázinevek közt olyan fogalmakat találsz, mint a babér, örökzöld vagy oliva. A zöld tónusok nyugalom- és biztonságérzetet keltenek, miközben frissességgel és élettel töltik meg a teret. A megújulás színe, a lágyabb pasztell, a kifinomult szürkészöld vagy éppen a karakteres smaragd bútorokon, falakon is visszaköszön a stílusos konyhában.

Bordázott fa felületek

A fenntarthatóság és a természetes anyagok népszerűsége továbbra is töretlen. A simára csiszolt fa felületek mellett egyre gyakoribbak a bordázott borítások, melyek markáns megjelenése izgalmas textúrát kölcsönöz a bútoroknak. Örömteli hír, hogy a fa megmunkálásának olasz mestereit, az Old Line konyhákat mostantól Magyarországon is megtalálod az Indagorupnál. Ismerd meg őket közelebbről ebből a blogposztból!

Markáns kövek

A márvány sosem megy ki a divatból, a visszafogott, klasszikus szobrokat idéző erezet helyett látványosabb, erőteljesebb mintázatú kövek térhódításának lehetünk tanúi asztalon, pulton, falakon. A természetes kövek mellett ellenálló kompozitok széles tárháza várja azokat, akik igazán egyedien öltöztetnék a konyhájukat.

A változatosság gyönyörködtet

Az egységes, minimalista külső egyeduralma helyett éles kontrasztok, vegyes anyaghasználat, valamint modern és vintage elemek társítása hoz üdítő frissességet a konyhákba. Fa és fém, feminin és maszkulin jegyek egymás mellé rendelésével, merész színhasználattal személyessé teheted az otthonod központi terét.

 

Ha még nem vagy benne biztos, melyik stílus illik hozzád leginkább, látogass el a Konyhakiállításra 2022. február 25-27. között, ahol nem csupán a legfrissebb trendek és újdonságok, de képzett szakemberek várnak. Fedezd fel a konyhai design legjavát, inspirálódj a bemutató terekben, kérdéseiddel pedig fordulj partnereinkhez bizalommal!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!