VISSZA A tökéletes konyha 6+1 alapeszköze

A tökéletes konyha 6+1 alapeszköze

Konyhai trükkök
2019. 02. 11
A tökéletes konyha 6+1 alapeszköze

Szubjektív, de fontos kérdés, mik is azok a kellékek, amelyek nélkül egy konyha sem lehet teljes. Nagyban befolyásolja a dolgot, a személyiséged és az életstílusod. Mennyi időt töltesz főzőcskézéssel, szereted a könnyű, gyors és okos hétköznapi fogásokat, vagy az átszellemült maratoni alkotás a te asztalod? Inkább sütni vagy főzni szoktál? A modern, reform ételek vagy a klasszikus, házias fogások híve vagy? Bárhogy is legyen, mindig érdemes felkészülni a váratlanra, így itt a mi 6+1-es “must-have” listánk, neked!

Botmixer

Szereted a krémleveseket? Magadnak szeretnéd készíteni a salátáidhoz a különféle dresszingeket? Akkor egy jó botmixerre szinte kötelező beruháznod. Mobil, könnyen tisztítható és kevés helyet foglal a szekrényben. Sok esetben szettben kapod, aprítótégellyel, turmixfejjel, de a mi tippünk, hogy olyat válassz, amihez kapsz habverő fejet is, így szószok kikeveréséhez, illetve a süteményekhez elengedhetetlen habok felverésére is elég egy gépet használnod!

Reszelő

Akár arról van szó, hogy imádod a frissen reszelt sajtot egy hirtelen összedobott, sietős tésztán, akár igazi gourmet vagy, és citrusok héjával szeretnéd aromatizálni a kacsamellet, egy jó reszelő abszolút tagja kell, hogy legyen a felszerelésednek. Ebben a kategóriában a Microplane Magyarország termékei kiemelkednek a többi közül. Profi séfek igazolják, hisz az éttermi konyhák legtöbbje is rendelkezik legalább egy Microplane reszelővel. Különböző formákban és funkciókkal tudod beszerezni, a klasszikus kis- vagy nagy lyukú reszelőfejen kívül akár gyaluló fejjel is.

Kávéfőző

A kávézási kultúra fejlődésének köszönhetően nem csupán serkentő hatása miatt fogyasztunk kávét, hanem ízig-vérig élvezeti cikként tekintünk erre a csodaszerre. A karos kávégépek is elterjedőben vannak a háztartási szinten, így nem kell a kedvenc baristádhoz menned, ha egy igazán jó flat white-ot szeretnél. Gőzölővel ellátott, profi és félprofi gépeket szerezhetsz be otthonra is, de az egyszerűbb, automata gépek termékpalettáján is folyamatosan bukkannak fel újdonságok. A Konyhakiállításon nem csupán a De’Longhi, a Jura és a Cremesso csodás kávégépeivel ismerkedhetsz meg, de saját barista tudományodat is fejlesztheted profik segítségével!

Turmixgép

A botmixerek nagy testvére szintén “must-have”. Mivel nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint mobil társaik, a magasabb rosttartalmú élelmiszerek pürésítésére sokkal hasznosabbak. További plusz, hogy használatuk során nem szükséges őrizned őket, miközben dolgoznak, foglalkozhatsz további munkafolyamatokkal. Például amíg a turmixban pörög a smoothie, van időd felszeletelni a reggelihez a zöldségeket és gyümölcsöket!

Egyetemes konyhai robotgép

Talán a gasztro forradalom egyik legjobb hatása a háztartásokra ezeknek a gépeknek az elterjedése. Tésztát dagasztanak, krémet kevernek, és habot vernek helyetted, állítható sebességekkel, hogy véletlenül se tegyék tönkre a tejszínhabot, vagy a pogácsa masszáját. Azt javasoljuk, olyat válassz, aminek a keverőedénye is eltávolítható, illetve a feje is könnyen cserélhető, hisz ezáltal a tisztításuk sem macerás. A Konyhakiállításon két piacvezető márka megoldásait is megismerheted: az idén 100 éves KitchenAid, illetve a Kenwood, akik a Cooking Chef szériával az otthonodba is elhozzák a csúcsgasztronómiás technológiákat.

Kenyérpirító

Ki ne szeretné a tökéletes pirítóst reggelire? Szerencsére manapság ezeket a gyakran használt eszközöket sem kell rejtegetned a konyhádban, hisz a SMEG és a Ritter gépei az aktuális design trendeknek megfelelően lettek kialakítva, hogy ne csak a hibátlan toast, de a magával ragadó esztétikai élmény is a reggeli rituáléd része legyen!

+1 Tésztagép

Az olasz konyha valószínűleg sosem fog veszíteni népszerűségéből, hisz az egyszerű, jó minőségű alapanyagokat kombinálják precizitással és a főzés szeretetével, aminek egyik alapköve a friss, házi tészta. Munkaigényes folyamatról van szó, de hidd el, mikor először készítesz majd friss tésztából lasagne-t a családnak vagy barátoknak, minden perc munkádért hálásak lesznek, mert az eredmény magáért beszél majd!

Végső soron persze az a lényeg, hogy te jól érezd magad a konyhádban, és minden olyan eszközzel rendelkezz, amit használsz a mindennapjaid során! Ha tudod, hogy még hiányzik valami a konyhádból, vagy csak megnéznéd a legfrissebb világújdonságokat, a Konyhakiállításon beszerezheted a keresett cikkeket!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!