VISSZA Az év színe: Pantone Classic Blue a konyhában

Az év színe: Pantone Classic Blue a konyhában

Konyhatrendek
2020. 03. 16
Az év színe: Pantone Classic Blue a konyhában

Idén 11. alkalommal került megrendezésre Magyarország legszínesebb konyhai rendezvénye, a Konyhakiállítás - azaz 11 éve szállítjuk a Budapest Arénába a magyar és nemzetközi konyhadesign legkiemelkedőbb márkáit és termékeit. A prémium bútorok és konyhai eszközök mellett azonban fontos, hogy inspirációt is nyújtsunk a kiállításra látogatóknak: ezt a két célt egyesítettük a Konyhakiállítás 2020 egyik legkülönlegesebb standjában, a 0614 Design stylistjai, Hortobágyi Kata és Tímár Tímea által tervezett enteriőrben, melynek központjában a Pantone idei év színe állt. Olvass tovább, és tudj meg mindent erről a fantasztikus installációról!

A Pantone Color Institute a színek vezető szakértője. Előrevetítik és alapjaiban befolyásolják a globális színtrendeket, emellett különös hangsúlyt fektetnek nagyvállalatok vizuális identitásának formálására, hogy a márkák a megfelelő módon használhassák ki a színek pszichológiája által nyújtott lehetőségeket. 2000 óta a Pantone Color Institute minden évben kihirdeti az év színét, melyet komoly - és titkos - szakmai diskurzus előz meg. Különböző nemzetek vezető színszakértői és a szakma neves képviselői vitatják meg a friss tendenciák és a színek kapcsolatát - így volt ez 2020-ban is, melynek eredményeképp az Év színe a Classic Blue árnyalat lett.

Az Év színe minden esetben reflektál a zeitgeistra, vagyis az adott év korszellemére és aktuális trendjeire. A Pantone elmondása szerint a Classic Blue azt a megbízható és stabil alapot teremti meg, melyre sokaknak szüksége van a radikálisan átalakuló, új szemléletet megkövetelő világban. Nyugalmat és biztonságot áraszt magából, mely egyfajta menedékként szolgál az emberi szellem számára. A Classic Blue emellett összpontosítja figyelmünket, hogy egy kellemes közegben lézer-pontossággal tudjunk reflektálni nemcsak környezetünkre, de önmagunkra is. A 0614 enteriőrje ezt az egyszerű eleganciát ragadta meg a legkülönbözőbb formákban, békés kapcsolatot teremtve ember és tér között.

Egy térbe számtalan módon lehet színt és stílust csempészni, és a rendelkezésre álló eszközökkel - padlóburkolati megoldásokkal, bútorfrontokkal, konyhagépekkel és kiegészítőkkel - a 0614 stylistjai is tudatosan játszottak, hogy a legkülönfélébb módokon mutassák be a látogatóknak a Classic Blue erejét. Az étkező-nappali-konyha-pihenősarok négyesből összefűzött teret látványos batikolt textilek választották le a környezetről, ezzel egy kék szigetet létrehozva a kiállítás területén.

Az uralkodó Classic Blue mellett a főbb színeket a fekete különböző árnyalatai, valamint a fa hatású felületek és egy-egy arany vagy sárgaréz kiegészítő jelentette, melyek hétköznapi eleganciát teremtettek az enteriőrben. Számos konyhai kiegészítő, tálka, dísztárgy, váza és konyhagép hordozta magán a kék békés kézjegyét, melyhez a hátteret mélyfekete bútorok és gránit munkapult adta. A kézzelfogható luxus hangulatáról pedig gyönyörű design kanapé, bársony székek és garnitúrák gondoskodtak, melyek utánozhatatlan stílussal és kényelemmel hívogattak a 0614 látványos enteriőrjébe. Ha tehetnénk, ki sem lépnénk a Konyhakiállítás 2020 Év Színe enteriőr és a Classic Blue nyugalmat árasztó, elegáns világából!

Az Év Színe enteriőr
Tervezők: 0614 Design - Hortobágyi Kata és Tímár Tímea

Az installációban helyet kapó márkák és termékek: Kollár Ágnes és Köves Renáta batikolt textilek, DIEGO textilsávok, Gránit Kft. gránit munkalap, Igazifa Design vaspad, InnoConcept Bolia bárkocsi / lámpák / asztalok / bútorok / Calligaris asztal / Furninova párna / Zuiver szőnyeg / bútorok, Interfa konyhabútor, Lantos Judit és Ruzicska Tünde kerámiák, KitchenAid robotgép, Mobili Mania Eva Solo kiegészítők / Gubi asztal / fotelek / Vitra madár, Remodel Studio székek, Roomba Home szekrény, Style Center by Müller Mónika kaspó és műnövény / szék és párnák / vázák, Solinfo Tom Dixon kerámia és kiegészítők / Vitra székek

A Pantone jóslata szerint az idei évet a Classic Blue uralja, de vajon mi lesz az év színe 2021-ben? A jövő konyhai design trendjeivel és a legizgalmasabb innovációkkal várunk jövőre is a 12. Konyhakiállításon 2021. február 26-28. között. Addig se felejts el követni minket Facebookon és Instagramon egy kis inspirációért. Találkozzunk a Budapest Arénában 2021-ben is!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!