VISSZA Varázsold újjá konyhádat!

Varázsold újjá konyhádat!

Konyhatrendek
2019. 02. 23
Varázsold újjá konyhádat!

Sötét, matt tónusok, fémes kiegészítők, nyitott polcok és még okosabb konyhagépek – minden évben izgatottan várjuk, hogy a bútor- és konyhagép-gyártó cégek milyen újdonságokkal rukkolnak elő. 5 szakértő segítségével most bemutatjuk azokat a friss irányzatokat, amik meghatározzák a 2019-es trendeket. Az izgalmas újdonságokat március 1-3. között közelebbről is szemügyre veheted a Budapest Arénában. Ünnepeld meg a tavasz első hétvégéjét egész napos konyhatervezési tanácsadással, válogass a legújabb konyhabútor tervek, kiegészítők és az innovatív konyhagépek között!

Bacsó Bori – Lakáskultúra

„Idén a konyha világa megtelik lélekkel és békével. Olyan hely lesz, ahol a száguldó napok után feltöltődhet test és lélek egyaránt” – vezeti fel a meghatározó irányokat Bacsó Bori, a Lakáskultúra szakértője. A fényes fehér helyett határozott, sötét, matt tónusok jönnek, a tavalyi év nagy kedvencét, a divatos szürke konyhabútorokat felváltják a mélykékek, zöldek és újra hódít a fekete. Jellemző, hogy két szín uralja majd a bútort: a sötétebb az alsószekrényeken, a világos a felsők frontjain jelenik meg.

„Az egész tér nagyon személyes lesz, ahol a járólap mintája igazán karakteres, a polcokra fotók, képek, utazásból hozott kerámiák, kézzel készített rézedények kerülnek, a székek merész kárpitokat kapnak.”

Egyre többen választanak kézzel készült kerámia vagy kő burkolatot a falra, ami kicsit nyersebb, de nagyon egyedi hatást kelt. A munkalapok követ, rozsdás fémet, betont utánoznak, és ezek a felületek az indusztriálisabb karakterű konyhákba is illenek – véli a szakember.

Idén a mosogatók is változatos külsőt kapnak, az újdonságként megjelenő réz és márvány tálak jól passzolnak a sötét konyhabútorokhoz. A 2019-es trendben bátran variálhatjuk a különböző fémeket, az egyeduralkodó rózsaarany mellé visszatér a matt fekete, jön az ón, a sárgaréz és a króm is – sorolja Bacsó Bori. Mindehhez szuperdigitális gépek társulnak: wifi-kompatibilis mikrohullámú sütő, legyintésre működő villanykapcsoló, pult síkjába süllyesztett főzőlap, okostelefonról figyelhető sütő vagy saját tartalmáról fotót küldő okoshűtő szolgálja a kényelmet.

Harsányi Gábor - Lakberinfo

Matt bútorlapok és fémes csaptelepek, fémkeretes konyhaszekrény üveglapokkal, puha, de élénk színű bárszékek a konyhasziget körül és függeszték lámpák– sorolja az izgalmas konyhatrendeket Harsányi Gábor, a Lakberinfo főszerkesztője.

„Tapasztalható, hogy a finom eklektika megjelenik az enteriőrökben. Keverednek a modern és a klasszikus stíluselemek: miközben vintage megjelenésű a konyhánk, egyszerre luxust is sugároz a professzionális gépek, okoseszközök által.”

A bútorfogantyúk dinamikusan változó trendjében idén a bőr pántos fióknyitók törnek az élre, de szinte holtversenyben zárkóznak fel melléjük a fából készült rúd alakú változatok, amik a nagyobb szekrényajtók nyitását teszik könnyedebbé – emeli ki a szakértő.

Bata Tamás, enteriőr fotós

A konyha minden lakás szerves része, a berendezés és dizájn mégis elmozdulni látszik a régi kliséktől, és attól az elképzeléstől, hogy a konyha egy munkahely, ahol csak elfáradni lehet – hangsúlyozza Bata Tamás fényképész. Munkája során számtalan enteriőrrel találkozva úgy látja, a zárt konyhaszekrények csillaga leáldozóban van, és elkezdődött a nyitott elemek térhódítása, ráadásul fa polcokat leváltva fémes anyagokkal és merész cukorkaszínekkel, kétszínű, akár kontrasztos bútorfrontokkal is találkozhatunk a legújabb trendeket böngészve. A kevésbé merész trendőrülteknek azt ajánlja, a fekete és fém kombinációja mellett tegyék le a voksukat.

"Mindenkit megnyugtatok, a fekete felületek tisztántartása pontosan ugyanannyi időt vesz igénybe, mint bármilyen más színé.”

Pécsi Balázs - Gentlemansreview

Ha már ez a lakás első számú közösségi helye, akkor miért ne nézhetne ki úgy, mint egy szoba? - teszi fel a kérdést a Genlemansreview.hu szerkesztő-stylistja.

„A főzés mellett a konyha legfontosabb célja 2019-ben: gyönyörködtetni és elkápráztatni, szóval ne féljünk a merész színektől, anyagoktól és textúráktól.”

Nem kell többé elrejteni a tűzhelyt, a hűtőszekrényt, a mosogató- vagy mosógépet, hiszen ma már olyan futurisztikus dizájncsodákat ontanak magukból a gyártók, amelyek a legkülönfélébb színekben pompáznak és otthonunk mutatós díszei lehetnek – hangsúlyozza a Pécsi Balázs. Természetesen a konyhai kisgépek is illeszkednek ebbe a trendbe, ezeket sem érdemes rejtegetni a stylist szerint, hiszen a steampunktól a retróig minden stílusban elérhetőek ezek az eszközök is.

Csorba Anita, tértervező

Ami a 2019-es év trendszíneit illeti, a fekete mellett a népszerű színek között köszönthetjük idén is a kéket, továbbra is hódít a világos rózsaszín, és újdonságként megjelenik a vadászatot idéző úgynevezett „hunting grey”, valamint a Pantone-féle „living coral” is. A konyha idén megtelik élettel, hiszen a különféle divatos színek egyre több helyen bukkannak fel: a szekrényeken és az étkezőszékek kárpitozásában is megtalálod a trendi árnyalatokat – avat be a nemzetközi trendekbe Csorba Anita.

A tértervező leszögezi, akkor sem leszünk unalmasak, ha idegenkedünk a nyitott polcoktól, hiszen a beépített szekrények is egyre nagyobb divatnak számítanak. És ha már a rejtegetésnél tartunk, egyre inkább jellemző, hogy a trendi konyhákban még a páraelszívót is láthatatlan marad. Ezzel szemben a csempék bizony még feltűnőbbek, mivel egészen a plafonig terjeszkednek – teszi hozzá a szakértő, aki hangsúlyozza: „a kulcsszó az egyediség!”

És melyik a te kedvenc stílusod? 

A konyha enteriőrjét uraló legfrissebb trendeket élőben is megnézheted március 1-3. között a 2019-es Konyhakiállításon. A háromnapos rendezvényen sosem látott újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz! A szakma legnevesebb hazai képviselői itt mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. Mindegy, hogy építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművész vagy, és izgalmas megoldások után kutatsz, mindenképp itt a helyed. Gyere el a Budapest Arénába, és inspirálódj velünk!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!