VISSZA A konyhai hulladék új élete: ismerd meg a Sage komposztálót!

A konyhai hulladék új élete: ismerd meg a Sage komposztálót!

Konyhai trükkök
2022. 01. 18
A konyhai hulladék új élete: ismerd meg a Sage komposztálót!

Az otthoni komposztálás nem újdonság azok számára, aki tudatosan, egészségesen étkeznek, és különös figyelmet fordítanak az élelmiszerpazarlás elkerülésére, a hulladéktermelés csökkentésére. Az elmúlt években kiváló üzletek, remek blogok és közösségek segítenek bennünket, hogy a környezetünkért érzett és vállalt felelősségünk ne csupán hangzatos lózung legyen, de a mindennapjaink szerves részét képezze. Ez azonban nem csak a fekete öves ökoharcosok kiváltsága: a legújabb technológiai vívmányoknak köszönhetően bárki könnyedén megteheti az első lépést a fenntarthatóság felé vezető úton - például egy modern otthoni komposztálóval. Ismerd meg közelebbről új kiállító partnerünk, a Sage termékét, amely Magyarországon először a Konyhakiállításon mutatkozik be élőben, és mellyel gyerekjáték a hulladékkezelés, még egy kisebb lakásban is! 

Mire jó?

Egy átlagos magyar állampolgár 65,49 kilogramm élelmiszert dob ki a szemétbe évente. Ezek fele az „elkerülhető” kategóriába tartozik, ugyanis a szemetes tartalmának jelentős része készétel, zöldség, gyümölcs, kenyér vagy péksütemény. „Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukába és ennek a mennyiségnek a harmada a háztartásokban termelődik. A Sage újdonsága segíthet újrahasznosítani a kidobásra ítélt ételeket, élelmiszereket” - hívja fel a figyelmet Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Mennyi az annyi?

Az ausztrál piacon nagy sikernek örvendő FoodCycler 2 liter kidobásra szánt ételt vagy élelmiszert körülbelül 4-6 óra leforgása alatt képes 0,34 liter térfogatú komposztanyaggá, úgynevezett „ökocsipsszé” alakítani. „Természetesen a működési idő nagyban függ a komposztálásra szánt élelmiszerek és ételek mennyiségétől, de a készülék működési ideje még a legszélsőségesebb esetben sem lehet több nyolc óránál” – hangsúlyozza Simon László. Ez azt jelenti, hogy egyetlen használat során egy háztartás 80 százalékkal csökkentheti az ökológiai lábnyomát a kidobásra szánt élelmiszerek és ételek terén.

Hogyan működik?

A Sage SWR550 FoodCycler egy háromciklusos folyamatot hajt végre onnantól kezdve, hogy aktiválta rajta a felhasználó a komposztálási programot. Az első fázisban a gép kiszárítja és dehidratálja az edényében lévő ételmaradékokat vagy a kávézaccot, második lépésben apró darabokra darálja a készülék tartalmát, a harmadik lépésben pedig lehűti az ökocsipszet. „Az így kapott komposztanyag felhasználható a kertben, vagy a teraszon található növények, virágok, gyümölcsfák trágyázására, tehát végső soron a közvetlen környezetünk jól járhat a kidobásra ítélt ételmaradékok felhasználásával.”

A beltéri használatra szánt FoodCycler további előnye, hogy kevés helyet foglal, tisztítása egyszerű, hiszen az edényét mosogatógépben is el lehet mosni, emellett kevés energiafelhasználással és kellemetlen szagok nélkül dolgozik. 

A Konyhakiállításon a Fast Hungary jóvoltából találkozhatsz a Sage konyhai eszközökkel és kiegészítőkkel. Keresd fel őket április 22-24. között a Budapest Arénában!

VISSZA
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál a hírlevélre!
Hiba történt (0)
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként a kiállítást érintő hírekről és információkról!
Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!


Kövess minket!
Érdekes és szórakoztató tartalmakért kövess minket social média felületeinken is! Kattints, és hangolódj az eseményre velünk!